Реални тестове на външни батерии Power bank

Обратно към Новини
Реални тестове на външни батерии power bank

Споделете тази публикация

Реални тестове на външни батерии Power bank

Реални тестове на външни батерии Power bank

В предходната статия „Какво още не знаете за външните батерии“ набелязахме основните неща, които трябва да вземете под внимание при избор на външна батерия. За да бъдем максимално изчерпателни по темата, решихме да Ви предоставим наши реални тестове на външни батерии (Power banks), направени на професионален стенд.

Какво всъщност показва тестът?

Съвсем просто казано батериите се “закачат” за стенд, на който се задава алгоритъм, който по време на теста и в края извежда параметрите на устройството:

  • реален капацитет;
  • постоянно напрежение, която отдава (обикновено е около 5V);
  • колко mA (милиампера) или А (ампера) отдава всеки USB изход. Този параметър оказва влияние върху това дали външната батерия ще може да захрани Вашето устройство, докато то се ползва – таблет например, както и за колко време ще го зареди. Често таблетите изискват минимум 2А или 2.4А;
  • други технически параметри като mWh, mV, mAh/g и подобни, които няма да засегнем в темата, за да не Ви объркваме.

Част от информацията се извежда в таблици, а друга в графики.

Предоставените от нас тестове са на електрониката на външните батерии, макар че показаните графики имат отношение към цялостното представяне на продукта. Едва ли потребителят се интересува дали електрониката или вградените елементи (батерии) във външната батерия са некачествени, ако не получи това, което очаква. Единственият начин да се установи кое е проблемът – батериите или електрониката е да се разглоби външната батерия и да се тестват отделно.
Реални тестове на външни батерии Power bank
Често попадаме на външни батерии, които отговарят на посочения капацитет – по отношение на клетките (батериите) поставени в тях, но потребителите не могат да ги използват и за еднократно зареждане на мобилното си устройство. Причината за това често е лошата електроника поставена в устройството. В предоставените тестове ще видите нагледно как лошата електроника се отразява на използването на външната батерия.

За теста използвахме 4 различни външни батерии на различни производители. Няма да обявим производителите с цел избягване на реклама или антиреклама.

Можете да разгледате или свалите PDF файла с тестовете от линка по-долу.
Тестове на външни батерии PDF

Обратно към Новини