Как зарядните устройства Nitecore гарантират вашата безопасност?

Обратно към Новини
Nitecore tm28 6000 lumens

Споделете тази публикация

Как зарядните устройства Nitecore гарантират вашата безопасност?

Как зарядните устройства Nitecore гарантират вашата безопасност?

Във видеото към статията ще видите няколко теста направени със зарядните устройства Nitecore и с продукт от сходен ценови клас и качество.

Проведени са три теста и едно сравнение:

  1. Тест за забавяне на горенето
  2. Високотемпературен тест
  3. Тест за диелектричност
  4. Сравнение на вътрешната структура

Резултатите от тестовете са показателни.

При тестът за горене се вижда колко е важно зарядното устройство да е от негорим материал. Зарядното Nitecore не продължава да гори след отстраняване на пламъка (причината за горене), докато другият продукт продължава да гори. В реална ситуация, това означава, че ако клетка, която се зарежда се възпламени – само тя ще изгори, без да пренесе пламъка върху зарядното, а то да провокира по-голям пожар и щети.

При високотемпературния тест зарядното Nitecore и другият продукт са поставени за три часа във въздушна пещ при температура 140 градуса по Целзии. Резултатите са очевидни – при зарядното Nitecore няма проблеми, докато другият продукт е напълно стопен.

При тестът за диелектричност, идеята е да се провери доколко зарядното е сигурно при напрежение 10 и повече пъти по-голямо от нормалното и дали това няма да доведе то утечки или други повреди. В случая видеото показва стандартен тест със специален уред и напрежение 3750V в зарядното устройство за 3 секунди. При Nitecore утечки няма. Другият продукт се “предава” след 0.2 секунди.

При сравнението на вътрешната структура са показани разликите в двете зарядни устройства:
Nitecore ползва релса (Conductive rail) в зарядното, а в другия продукт се ползва пружина. Във втория случай загубите са по-големи, ефективността по-малка. NITECORE използва проводяща релса, за да намали загубата на проводимост, топлина и триене.

Зарядното Nitecore DC-DC Charging Mode (режим, метод за зареждане), докато другото зарядно ползва Linear Charging Mode (по-малко ефективен метод, с повече загуби). NITECORE е с режим на зареждане DC-DC и осигурява бързо зареждане и минимизира загубите на енергия, докато другият продукт няма интелигентен чип за управление.

Обратно към Новини